Biografie

Erwin Rommert Weerstra behaalde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in 2009 het Bachelor Diploma Piano gevolgd door een cum-laude  Masterdiploma Klassiek Solo Piano in 2011.

Sinds zijn afstuderen heeft Erwin door Europa gereisd en heeft hij een aantal jaren masterclasses en lessen bij gerenommeerde musici gevolgd om zijn spel te verdiepen Zo heeft hij onder anderen les gehad van Paul Badura-Skoda, Boris Berman, Pierre Reach, Juan Lago, Luiz de Moura Castro, Vladik Bronevetzky, Cyprien Katsaris, Edith Fisher, Ralph van Raat, Håkon Austbø, Geoffrey Douglas Madge en last but not least Mikhail Petukhov.


Deze intense periode is sinds begin 2015 in een andere fase gekomen, door alle aanwijzingen en technieken die Erwin in de afgelopen jaren aangereikt heeft gekregen, heeft hij zich kunnen ontwikkelen tot een virtuoos en in muzikaal opzicht excellerend pianist. De concerten die hij gegeven heeft, zijn zonder uitzondering zeer enthousiast ontvangen.


In november 2014 behaalde Erwin de eerste prijs bij het Leopold Godowsky in memoriam concours te Warschau, Polen.

In mei 2015 behaalde Erwin bij het 17e Concours International de Piano d’Ile-de-France concours in Maisons-Lafitte, Frankrijk, de J-F. Neuburger speciale prijs voor de beste uitvoering van de voor dit concours geschreven compositie.

In 2015 is Erwin lid geworden van de “Young Piano Masters” Society (YPM). Het doel van de YPM is om jonge, veelbelovende pianisten die in het bezit zijn van een master-diploma, te ondersteunen bij het opbouwen van hun carrière. http://www.youngpianomasters.com

Ook is Erwin lid geworden van de Société des Musiciens Extraordinaires, een organisatie die zich inzet voor het stimuleren van moderne klassieke muziek. http://www.somextro.com


In september 2015 ontving Erwin de eervolle uitnodiging van Mikhail Petukhov, professor aan het Tchaikovsky Staats Conservatorium te Moskou om in december 2015 in Moskou drie  solo-recitals te geven.  Deze recitals zijn met groot enthousiasme ontvangen. 

© E. R. Weerstra 2016