Biografie

Erwin is geboren op 5 maart 1987, In 1994 is hij, op 7-jarige leeftijd, toegelaten tot de School voor Jong Talent (SvJT) van het Koninklijk Conservatorium (KC) voor de hoofdvakken klassiek piano en orgel. Na zijn middelbare schooltijd heeft hij op het KC in 2009 zijn Bachelor diploma’s piano en orgel gehaald. Tijdens zijn studietijd heeft hij tweemaal het Internationale Steinway Concours gewonnen. Erwin is de enige pianist die dit concours tweemaal heeft gewonnen. Als winnaar vertegenwoordigde hij Nederland twee keer op het Internationale Steinway Festival te Hamburg, waar hij optrad in de Musikhalle.

In 2011 heeft Erwin zijn Master of Music diploma klassiek piano cum laude gehaald. Hierna volgde een ‘trektocht’ van enkele jaren door Europa. Erwin is van meesterpianist naar meesterpianist gegaan en heeft ontzettend veel van de maestro’s mogen leren. Zonder deze ervaringen en aanwijzingen had hij zich niet kunnen ontwikkelen tot de concertpianist die hij nu is. Hier volgt een alfabetische opsomming van de maestro’s die hun kennis met Erwin hebben willen delen: 

prof Håkon Austbø, prof Paul Badura-Skoda, prof Boris Berman, prof Vladik Bronevetzky, prof Peter Feuchtwanger, prof Edith Fischer, prof Cyprien Katsaris, prof Detlef Kraus, 

prof Juan Lago, prof Geoffrey Douglas Madge, prof Luiz de Moura Castro, prof Mikhael Petukhov, prof Ralph van Raat, prof Pierre Reach.


Behalve prijzen op Nederlandse concoursen (o.a. Prinses Christina Concours, SJMN)

heeft Erwin in 2014 in Warschau, Polen, de eerste prijs bij het Internationale Leopold Godowsky “Young Virtuoso” Pianoconcours gewonnen en in 2015 de “Prix Neuburger” voor de beste uitvoering van het in opdracht geschreven werk bij het 17e Concours International de Piano d’Ile-de-france Laffitte.


Het liefst geeft Erwin solo recitals. Zijn solo recitals worden zonder uitzondering zéér positief ontvangen. Het publiek is enthousiast na afloop, reacties variëren van ‘we want more’ tot staande ovaties. Naast solo recitals geeft hij ook regelmatig concerten met andere professionele musici in kamermuziek verband. Meer informatie over zijn concertpraktijk is te vinden op de website: www.erwinrommert.com.

Behalve dat Erwin graag concerten geeft, zowel als solist als in kamermuziekverband, heeft hij een grote affiniteit voor opera, dans en toneel. Zo werkt hij al vele jaren samen met de bekende regisseur en acteur Jhr. Ursul de Geer in diverse producties zoals onder andere de literaire solo Nachttrein naar Lissabon naar een roman van Pascal Mercier en een solo over zijn familie “Liever ongelukkig met parels dan zonder”. 

Erwin werkt graag mee aan Benefietconcerten voor goede doelen.

Zo werkte hij mee aan het ‘Free to Move’ gala van het Prinses Beatrix Spierfonds in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix en aan het benefietconcert van de Soroptimisten te Zoetermeer. Ook vindt hij het eervol om voor onze ouderen die lichamelijk wat moeilijker ter been zijn concerten  in privésfeer te geven.


Naast zijn concertpraktijk heeft Erwin aanstellingen als pianist bij het Koninklijk Conservatorium en bij het Nederlands Dans Theater.


Met ingang van september 2018 volgt Erwin een post-master opleiding bij professor Andrzej Jasiński. Professor Jasiński behoort tot de absolute wereldtop van de pianopedagogen en hij heeft Erwin geselecteerd als een van de zeer weinigen om deze zeer exclusieve post-master opleiding bij hem te volgen in Italië. Professor Jasiński was jarenlang voorzitter van het Chopin Concours in Warschau en jurylid bij onder andere het Koningin Elisabeth Concours te Brussel, het Tchaikovsky Concours in Moskou, het Busoni Concours en het pianoconcours in Leeds. Tot zijn leerlingen behoort onder meer de wereldberoemde pianist Krystian Zimerman.

© E. R. Weerstra 2016